Taylor in Perth te sterk voor Van Gerwen

Boris (borisz)

Darter Phil Taylor heeft de Perth Dart Masters op zijn naam geschreven. De Engelsman was in het Australische Perth in de finale met 11-9 te sterk voor Michael van Gerwen. 

De finale ging gelijk op en uiteindelijk was het Taylor die de wedstrijd naar zich toe trok. Eerder op de dag won Taylor in de halve finale van Dave Chisnall (10-6) en Van Gerwen versloeg James Wade (10-4).

Vrijdag begon het toernooi in Perth. Er deden zestien darters mee. In de eerste ronde troffen acht darters van de PDC acht Australische qualifiers. Geen van qualifiers wist zijn duel te winnen. Zaterdag waren de kwartfinales waar Taylor Raymond van Barneveld wist te verslaan en Van Gerwen met een gemiddelde van 118,22 Paul Nicholson versloeg. 

De Perth Darts Masters is het derde toernooi in een cyclus van vier om het darten over de hele wereld te promoten. Eerder waren er al toernooien in Dubai en Singapore. Beide toernooien werden gewonnen door Van Gerwen. Volgende week wordt de World Series of Darts afgesloten in Sydney.