[US Open] Haase en Bertens spelen maandag

Peterselieman

Voor Robin Haase en Kiki Bertens gaat de US Open maandag al van start. Haase speelt in het Louis Armstrong Stadium, het tweede stadion op Flushing Meadow, de tweede partij van de dag. De Nederlander is op een van de grote banen geplaatst omdat hij het opneemt tegen Andy Murray (8). Zijn partij begint rond 18.30 uur Nederlandse tijd.

Bertens speelt haar wedstrijd in de eerste ronde tegen de Zwitserse Timea Bacsinszky op baan acht. Dat duel staat als derde op de planning en dat betekent een starttijd rond 19.30 uur. De laatste Nederlander Igor Sijsling heeft maandag nog een dag rust. Hij moet normaal gesproken dinsdag de baan op.

In het grote Arthur Ashe Stadium opent de Roemeense Simona Halep het bal om 17.00 uur Nederlandse tijd tegen de Amerikaanse Danielle Rose Collins. Daarna speelt Venus Williams tegen de Japanse veterane Kimiko Date-Krumm en neemt Stanislas Wawrinka het op tegen Jiri Vesely. In de New Yorkse avond neemt Maria Sjarapova het op tegen landgenote Maria Kirilenko. Novak Djokovic sluit de dag af tegen de Argentijn Diego Schwartzmann.