[Upd] Rossi vervangt Chilton op Spa

Mexicanobakker

Alexander Rossi zal tijdens de Grand Prix van België zijn debuut maken als Formule 1-coureur. De Amerikaan vervangt Max Chilton voor één race bij de renstal. Volgens een woordvoerder van het team ligt het aan contractuele problemen bij de Brit dat hij in België niet aan de start verschijnt.

Rossi kwam vorige maand pas bij Marussia, nadat hij concurrent in het achterveld Caterham verliet. Voor Caterham reed Rossi al enkele vrijdagtrainingen. Spa-Francorchamps is geen onbekend circuit voor de debutant, hij wist er in de opstapklasse naar de Formule 1, de GP2 al een podiumplaats te behalen.

Het is niet de verwachting dat deze wijziging permanent zal zijn. Zodra de contractuele problemen zijn opgelost is het de bedoeling dat Chilton weer plaatsneemt in het zitje, wat er mogelijk op neerkomt dat er betalingsproblemen zijn. De Brit baarde vooral opzien door in zijn 30 gereden races slechts één keer uit te vallen.

Update 17.42 uur
Max Chilton heeft via Twitter laten weten zelf zijn stoeltje bij Marussia ter beschikking te hebben gesteld. De Brit doet dit naar eigen zeggen om het team aan extra financiële middelen te helpen. Hij hoopt over twee weken in Italië weer aan de start van een race te verschijnen. Dan zou Marussia weer over voldoende geld moeten kunnen beschikken.