[EKA] Ruuskanen pakt laatste titel van Zürich 2014, Gaisah zesde

heywoodu

Antti Ruuskanen heeft in Zürich de laatste titel van het Europees kampioenschap atletiek gepakt. De Finse speerwerper was de laatste atleet die in actie kwam. Zijn tweede poging van 86,85 meter was al genoeg geweest voor de titel, maar in zijn volgende worp kwam hij zelfs tot de beste prestatie in Europa dit jaar: 88,01 meter.

Uittredend kampioen Vítezslav Veselý uit Tsjechië kwam 'slechts' tot 84,79 meter, maar dat was wel genoeg voor het zilver. Brons was wederom voor de Finnen. Tero Pitkämäki kwam uiteindelijk tot 84,40 meter.

Ruth Beitia heeft haar Europese hoogspringtitel met succes kunnen verdedigen. De 35-jarige Spaanse wist als enige over 2,01 meter te springen, de gedeeld beste wereldjaarprestatie. Favoriete Mariya Kuchina was tot en met 1,99 meter foutloos, maar kwam niet over 2,01. De Kroatische Ana Simic pakte met 1,99 meter het brons.

Greg Rutherford pakte bij het verspringen de Europese titel, nadat hij eerder dit jaar al de beste was op de Commonwealth Games. De regerend olympisch kampioen sprong naar 8,29 meter. De strijd om het zilver was bijzonder spannend en werd gewonnen door de Griek Loúis Tsátoumas. Hij kwam tot 8,15 meter, één centimeter meer dan de verrassende Fransman Kafétien Gomis. Ignisious Gaisah werd met 8,08 meter zesde.

Ruth Beitia op weg naar goud bij het hoogspringen (Foto: Getty)