Vrouw vervolgd voor valse vermissing

Redactie

Een vrouw die twee weken terug groot alarm sloeg omdat haar kind zou zijn verdwenen, wordt vervolgd voor het maken van een valse melding. De 33-jarige Rotterdamse wist waar haar dochter was en heeft bewust verkeerde informatie verstrekt, meldt de politie dinsdag.

De moeder, die is gescheiden van haar man, deed op 30 juli melding van de vermissing van haar 9-jarige dochter in Rotterdam, waar ze sinds kort woonde. De politie stelde direct een groot onderzoek in waarbij rond middernacht een Amber Alert werd uitgegeven.

De politie zocht vergeefs contact met de vader en kon hem niet bereiken. Hij zou in het buitenland zitten en had daarbij mogelijk het kind meegenomen. Omdat er verder geen aanknopingspunten waren is toen een Amber Alert ingezet.

Kort nadat het vermissingsbericht was uitgezet nam de vader alsnog contact op met de politie. Hij had zijn dochter 's middags meegenomen uit Rotterdam en zat nu in Utrecht.

De vrouw moet in november voor de rechter verschijnen. De politie wil dat de gemaakte kosten van de zoektocht op haar verhaald worden.