[Upd] [EK] Sintnicolaas vijfde na drie onderdelen

heywoodu

Eelco Sintnicolaas is in Zürich prima begonnen aan de tienkamp op het EK atletiek. De Nederlander liep naar 10,90, waarmee hij een paar punten verloor op zijn beste meerkamp van de laatste anderhalf jaar. Pelle Rietveld viel met 11,07 licht tegen en leverde wat punten in op de verwachting.

In de zogenaamde forecast, waar van iedereen naar de beste meerkampen van de laatste tijd wordt gekeken, staat Sintnicolaas nu op de derde plek. Dat heeft hij te danken aan een matig optreden van de Duitser Rico Freimuth. Hij liep naar 10,71 - wel de snelste tijd - en verloor zo flink wat punten. De beste zaken werden gedaan door de Fransman Kevin Mayer, die dankzij een tijd van 11,10 seconden de eerste plaats in de forecast overnam van de Duitser Kai Kazmirek. 

Update 12.58 uur

Ook bij het verspringen heeft Sintnicolaas het uitstekend gedaan. Met 7,65 meter in zijn laatste poging evenaarde hij zijn persoonlijke record. Hij staat nu tweede in de stand, maar in de forecast staat hij voorlopig op plek vijf. Kazmirek sprong met 7,68 meter een persoonlijk record en staat zowel in de stand als in de forecast op de eerste plek. Het lijkt vooral een strijd tussen de Duitser en Mayer te worden. Pelle Rietveld kwam tot 7,00 meter en lijkt geen kans te maken op de medailles.

Update 14.51 uur

Na het kogelstoten staat Sintnicolaas op de vijfde plek in het klassement. Hij stootte de kogel naar een afstand van 14,28 meter, zijn tweede worp ooit tijdens een outdoorwedstrijd. De Duitser Arthur Abele is de verrassende leider, maar in de forecast heeft Mayer nog altijd een grote voorsprong. De Fransman gooide met 15,14 meter een nieuw persoonlijk record. Rietveld staat na drie onderdelen op de negentiende plek.

Tijdens de avondsessie worden dinsdag nog twee onderdelen van de tienkamp afgewerkt. Om 17.20 uur begint het hoogspringen, waarna de dag vanaf 19.42 wordt afgesloten met de 400 meter.