Cocu: "We zijn nog niet op het niveau"

Maarten (rubbereend)

Phillip Cocu hoopt dat PSV er zondag staat tegen Willem II. De Eindhovenaren wisten donderdag met de nodige moeite door te bekeren in de Europa League. PSV worstelde zich langs de Oostenrijkse tweedeklasser Sankt Pölten (2-3).

In Eindhoven won de ploeg van trainer Cocu vorige week nipt (1-0). "We zijn nog niet op het niveau waar we kunnen en moeten zijn", zei de oud-international op de clubsite van PSV. "We moeten nog stappen maken. Vooral omdat de groep niet compleet is."

"Dat gaat de komende weken gebeuren, maar het lijkt me duidelijk dat we zondag goed aan de competitie willen beginnen. De jongens die er nu staan zijn fit en klaar voor de seizoensstart", aldu Cocu, die zondag tegen Willem II waarschijnlijk basisplaatsen inruimt voor Santiago Arias, Memphis Depay en Georginio Wijnaldum.

"De WK-gangers zijn er zondag bij, maar of ze spelen laat ik eerst aan de spelersgroep weten. Ze zijn in fit. Ook met het herstel van Jetro Willems gaat het goed. Zondag is misschien een beetje vroeg, maar hij komt er aan. Tegen NAC verwacht ik hem er weer bij", verklaart de Eindhovenaar.

Cocu en PSV nemen het in de play-offs in de Europa League op tegen Shakhtyor Soligorsk. "Hoewel de naam niet spectaculair klinkt is het een tegenstander met kwaliteiten. Dat zie je aan de uitslag tegen Zulte Waregem. Het is een typische counterploeg dus we zullen moeten waken voor de omschakeling. We zullen hen snel in kaart brengen en ons goed voorbereiden."