Phelps sneller dan tijdens gouden race Londen 2012

heywoodu

Michael Phelps heeft in de heats van het Amerikaans kampioenschap op de 100 meter vlinderslag een absolute toptijd neergezet. Phelps, die dit jaar zijn rentree maakt, won zijn heat in een tijd van 51,17 seconden. In 2012 won hij in Londen met 51,21 zijn derde olympische titel op rij op de afstand.

Vorig jaar was wereldwijd alleen Chad le Clos sneller dan de tijd van Phelps in de heats in Irvine. De Zuid-Afrikaan pakte in Barcelona de wereldtitel in 51,06 seconden. 

Phelps lijkt met zijn tijd hard op weg om wraak te nemen voor de mislukte 100 meter vrije slag in Irvine. Daarop werd hij donderdag slechts zevende. De finale van de 100 meter vlinderslag wordt vrijdagavond gezwommen. De beste twee zijn verzekerd van een plek op de Pan-Pacifische kampioenschappen in Australië, later deze maand.

Zaterdag en zondag komt Phelps ook nog in actie. Op zaterdag zwemt hij de 100 meter rugslag, een dag later gevolgd door de 200 meter wisselslag. Op beide afstanden, net als op de 100 meter vlinderslag, komt hij zijn grootste concurrent tegen, Ryan Lochte.