FIFPro steunt Suárez bij hoger beroep

Sjors (Sj0rSz)

De internationale spelersvakbond (FIFPro) heeft vandaag laten weten achter het hoger beroep van Luis Suárez te staan. De Uruguayaan kreeg van de wereldvoetbalbond (FIFA) een schorsing opgelegd naar aanleiding van een bijtincident tijdens het WK voetbal in Brazilië.

Suárez, die onlangs door FC Barcelona werd gecontracteerd, mag zich van de FIFA vier maanden lang niet bezig houden met voetbalgerelateerde activiteiten. Daarnaast zit hij een schorsing uit van negen interlands.

"Een sanctie is op zijn plaats. De vraag is echter of de combinatie van sancties die de FIFA aan Suárez heeft gegeven de juiste manier is om hiermee om te gaan", liet FIFPro in een officiële reactie weten. "De straffen zijn buitenproportioneel. Vooral de schorsing van vier maanden, waardoor hij niet op clubniveau mag spelen. Maar ook die van negen wedstrijden is te zwaar, omdat het neerkomt op een uitsluiting van twee jaar."

Het hof van arbitrage zal uiterlijk volgende week een uitspraak doen in de zaak rondom Suárez. Dan zal duidelijk worden of de straf wordt gehandhaafd of wat er wordt gewijzigd.