Bontes sneert naar Timmermans over VS aanval op IS

Harry

Ex-PVV'er Louis Bontes vindt het 'geweldig' dat de VS de aanval hebben geopend op de terroristen van IS. "Daar hebben de yazidi's meer aan dan de grondrechten van Timmermans", sneert hij op Twitter. Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) schreef enige tijd geleden aan de Tweede Kamer dat minderheden in Irak grondwettelijk worden beschermd.

Ook regeringspartij VVD steunt de aanval van twee Amerikaanse gevechtsvliegtuigen op de troepen van de Islamitische Staat (IS) in Irak. Dat laat buitenlandwoordvoerder Han ten Broeke vrijdagmiddag weten. Het Kamerlid schrijft op Twitter dat hij het ingrijpen van de VS steunt om een dreigende genocide af te wenden en om de burgers van de VS in en rondom de stad Irbil te beschermen. De PvdA, de andere regeringspartij, was niet meteen bereikbaar voor een reactie.

De Amerikaanse president Barack Obama kondigde het militaire ingrijpen donderdagavond aan. De aanvallen zijn bedoeld om een dreigende genocide te voorkomen en ter bescherming van Amerikanen in de regio. Duizenden inwoners die behoren tot een religieuze minderheid zijn in Irak door IS in het nauw gedreven. Volgens Obama gedragen de terroristen van IS zich 'barbaars'.