PEC content met Sparta Praag

Frank (franklop)

PEC Zwolle is tevreden met Sparta Praag als tegenstander in het eerste Europese avontuur uit de clubgeschiedenis. "Sparta Praag is een mooie tegenstander, die ik ongeveer een jaar geleden nog heb zien voetballen", vertelt technisch directeur Gerard Nijkamp. "Ook is onze seniorscout Ben Hendriks goed geïnformeerd over de Tsjechische landskampioen."

Niet alleen in sportief opzicht is Nijkamp te spreken. Ook spreekt hij van een 'gunstige loting' voor supporters en sponsoren. "Praag is vanaf Zwolle te bereizen en tevens een prachtige stad om in te vertoeven. In alle opzichten is dit dus een positieve loting." Zwolle begint op 21 augustus met een thuiswedstrijd, een week later is de return.

Sparta Praag pakte vorig seizoen na drie opeenvolgende tweede plaatsen weer eens een landstitel. Daarmee werd een ticket voor de voorronde van de Champions League verdiend. Malmö FF bleek daarin te sterk. Sparta Praag schakelde twee seizoenen geleden nog Feyenoord uit in de laatste voorronde van de Europa League.