WK-gangers Ajax keren terug in wedstrijdselectie

Maarten (rubbereend)

Jasper Cillessen, Daley Blind en Joël Veltman zijn klaar om hun rentree bij Ajax te maken. De drie WK-gangers zijn opgenomen in de wedstrijdselectie voor het eerste competitieduel tegen Vitesse van zondag, zo meldde Ajax vrijdag.

Cillessen en Veltman begonnen maandag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, Blind meldde zich vorige week vrijdag al op de Toekomst. Het drietal stroomde later in vanwege hun deelname aan het WK voetbal. Ze misten vorige week het tegen PEC Zwolle verloren duel om de Johan Cruijff Schaal.

Nick Viergever zit ook bij de wedstrijdselectie. De van AZ overgenomen linkspoot moest zondag tegen PEC met een vleeswond vervangen worden, maar is gewoon fit, vertelde coach Frank de Boer op een persconferentie. Ajax moet het wel stellen zonder Ricardo van Rhijn (hamstring), Robert Muric (enkel) en Viktor Fischer (hamstring).

De coach bevestigde dat hij tevergeefs een lijntje bij Rafael van der Vaart voor een terugkeer heeft uitgegooid. "Ik heb Van der Vaart gebeld, maar hij wil zich dit seizoen focussen op HSV."