[EL] Gunstige loting PSV en Twente, Feyenoord naar Oekraïne

Frank (franklop)

PSV en FC Twente hebben relatief gunstig geloot voor de laatste voorronde van de Europa League. De Eindhovenaren werden vrijdag bij de loting in Nyon gekoppeld aan het Wit-Russische Shakhtyor Soligorsk, terwijl Twente FK Qarabag uit Azerbeidzjan treft.

Bekerwinnaar PEC Zwolle werd gekoppeld aan het Tsjechische Sparta Praag. Feyenoord werd aan een club uit Oekraine geloot. Opponent is Zorya Luhansk. De wedstrijden worden gespeeld op donderdag 21 en 28 augustus. De winnaars plaatsen zich voor de poulefase

Vooral de ontmoeting van Feyenoord is pikant. Luhansk ligt in Oost-Oekraïne, waar pro-Russische separatisten tegen het Oekraïense regeringsleger vechten en vlucht MH17 werd neergeschoten. Het laatste Europese thuisduel tegen Molde speelde Zorya in Kiev.

Sparta Praag werd afgelopen seizoen kampioen in Tsjechië en schakelde twee jaar geleden nog Feyenoord uit. Sparta verloor in de voorronde van de Champions League van Malmö FF en zoekt daardoor zijn heil in de Europa League.

Shakhtyor Soligorsk werd de afgelopen vier seizoenen tweede in Wit-Rusland en elimineerde in de vorige voorrronde verrassend het Belgische Zulte Waregem. Qarabag is de regerend kampioen van Azerbeidzjan. De club was in het kampioenenbal niet opgewassen tegen Red Bull Salzburg.