Mokotjo verbindt zich voor vier jaar aan FC Twente

Frank (franklop)

FC Twente heeft zich verzekerd van de diensten van Kamohelo Mokotjo. De Zuid-Afrikaanse middenvelder heeft in de Grolsch Veste een contract voor vier seizoenen getekend, meldt Twente vrijdag. Mokotjo komt over van PEC Zwolle, waarmee hij zondag ten koste van Ajax de Johan Cruijff Schaal veroverde.

Mokotjo verruilde vorig jaar zomer Feyenoord voor PEC en speelde zich sindsdien in de kijker. De 23-jarige voetballer won met PEC de KNVB-beker en kon op veel belangstelling rekenen. Ook Ajax toonde interesse. Twente had zich na de verkoop van Quincy Promes aan Spartak Moskou, voor naar verluidt vijftien miljoen euro, financiële speelruimte verschaft.

Volgens trainer Alfred Schreuder stond Mokotjo al lange tijd op het lijstje van Twente. "Zijn kwaliteiten spreken voor zich. Hij is een ontzettend goede speler in balbezit en een slimme voetballer bij balverlies. Wij willen in ons spel veelal de bal hebben en daarin kan hij ons dus helpen. Het is aan Kamohelo te laten zien dat hij een meerwaarde is voor ons middenveld, maar daar heb ik alle vertrouwen in als ik hem zie spelen bij PEC Zwolle."

Mokotjo belandde in 2009 in Nederland. Hij werd door Feyenoord gestald bij Excelsior. Een jaar later keerde hij terug bij Feyenoord, waarvoor hij uiteindelijk 38 duels speelde. Mokotjo kwam tot twee interlands voor Zuid-Afrika.