FC Twente verliest kansloos van Gladbach

Stefan (sportfreak)

FC Twente is in zijn laatste oefenduel voor de start van de Eredivisie hard onderuit gegaan. De Enschedeërs verloren zaterdag in de eigen Grolsch Veste met 4-1 van Borussia Mönchengladbach. Voor de ploeg van trainer Alfred Schreuder was het de eerste nederlaag van de voorbereiding.

De Noor Torgeir Børven redde ruim twintig minuten voor tijd de eer van Twente. Door goals van Branimir Hrgota, Havard Nordtveit en Max Kruse stond het toen al 3-0. Ibrahima Traoré zorgde namens de Duitsers voor het slotakkoord. De Tukkers beginnen het seizoen volgende week met een uitwedstrijd bij SC Cambuur.

Gladbach verkocht Luuk de Jong deze zomer aan PSV. Verdediger Roel Brouwers maakte als invaller zijn opwachting bij de Bundesliga-club.

Ook sc Heerenveen besloot de voorbereiding met een nederlaag. In het Abe Lenstra stadion gingen de Friezen met 1-0 onderuit tegen Levante. Victor Casadesus maakte tien minuten na rust het enige doelpunt. De Noorse aanwinst Thomas Dalgaard van Heerenveen viel niet veel later in.