Evra: "Van Gaal wilde mij niet kwijt"

Pino112

Patrice Evra heeft Manchester United met pijn en moeite achter zich gelaten. Volgens de Franse verdediger wilde Louis van Gaal hem graag binnenboord houden.

Evra stond tussen 2006 en 2014 in Manchester onder contract, en raakte in die tijd verknocht aan de club. Aan het begin van de transferzomer ging hij in op een aanbieding van Juventus, dat de 33-jarige linksback een tweejarig contract voorschotelde.

"Het was echt moeilijk om Manchester United te verlaten", zei hij tijdens een persconferentie in Turijn. "Drie maanden voor het eind van het seizoen vroeg ik toestemming om met andere clubs te praten, en toen Juventus zich meldde was de keuze snel gemaakt. Maar Man Utd verlaten, dat was het moeilijkste."

Volgens Evra was de Engelse recordkampioen niet happig op zijn vertrek. Zo probeerde Van Gaal hem over te halen tot een langer verblijf. "Ik heb Van Gaal gesproken, en hij vond het jammer om me te zien vertrekken. Hij wilde mij niet kwijt. Maar ik wilde graag naar Juventus."

Naar eigen zeggen past Evra bijzonder goed bij Juventus. De Italiaanse topclub past hem als een maatpak. "Toen Juventus zich meldde wist ik meteen dat het de juiste keuze was voor mij. Ze hebben hier dezelfde winnaarsmentaliteit als ik", stelde hij.

Juventus kroonde zich de voorbije drie seizoenen tot Italiaans landskampioen, en gaat onder trainer Massimiliano Allegri op jacht naar de vierde opeenvolgende titel. De 46-jarige oefenmeester nam het takenpakket over van Antonio Conte.