Dalgaard: "Club ziet het in mij zitten"

Pino112

Thomas Dalgaard is de nieuwe centrumspits van sc Heerenveen. De Deen komt over van Viborg en start met veel vertrouwen aan zijn avontuur in de Eredivisie.

"De fans moeten niet verdrietig zijn om het vertrek van Finnbogason. Ik kan uitgroeien tot de nieuwe nummer negen van Heerenveen", zegt Dalgaard (30) op de clubsite van sc Heerenveen. De spits volgt Alfred Finnbogason op die naar Real Sociedad verkaste. Dalgaard werd vorig seizoen bij degradant Viborg de topscorer van Denemarken.

De aanvaller beseft dat het lastig wordt om Finnbogason te doen vergeten. "Maar Heerenveen heeft altijd goede spitsen gehad. Van Nistelrooy, Alves, Huntelaar, Dost, allemaal gevaarlijke en veel scorende aanvallers. De club ziet het in mij zitten. Ik wil die verwachting waar maken en het team met mijn goals helpen aan een geslaagd jaar."

Dalgaard noemt Robin van Persie als iemand waarvan hij leert. "In de zestien moet je agressief zijn, daar kun je de makkelijke goals, de intikkers meepikken en die heb je nodig om topscorer te worden. Een spits moet doelgericht zijn. Iedere poging moet minstens binnen de palen zijn. Dat vind ik zo knap van Van Persie. Elk schot is op goal."

"Ik heb vertrouwen in mezelf. Twijfel is slecht, zeker voor een spits. ‘No confidence, no goals’. Ook als je twee of drie duels op rij niet scoort moet je in jezelf blijven geloven. Heerenveen heeft een fantastisch mooi stadion dat vaak vol zit. Het lijkt me geweldig om voor al die mensen een doelpunt te maken", besluit de aanwinst van sc Heerenveen.