Belkin-renner Hofland maakt rentree in Utah

DeLuna

Moreno Hofland is volledig hersteld van zijn valpartij in de Ronde van Californië. De Belkin-renner maakt maandag in de Tour of Utah zijn rentree, meldt de Nederlandse wielerploeg. "Het herstel verliep hartstikke goed en ik heb nergens last meer van", zegt Hofland, die bij zijn crash in mei meerdere ribben brak en bovendien een breuk in zijn lendenwervel opliep.

In Utah begint de 22-jarige Brabander zijn voorbereiding op de Ronde van Spanje, die 23 augustus van start gaat. "Ik ben blij dat ik de Tour of Utah kan rijden. In de eerste ritten liggen kansen in de sprint. De spurtjes tijdens trainingen gaan goed en ik ga me er gewoon weer tussen gooien." Hofland maakte eerder dit jaar indruk met onder meer een ritzege in Parijs-Nice.

Belkin verwelkomt in de Amerikaanse rittenkoers ook een nieuw gezicht. Martijn Tusveld staat als stagiair op de startlijst. Hij rijdt normaal gesproken voor de opleidingsploeg van Rabobank. Wilco Kelderman, Jetse Bol, Maarten Tjallingii, Martijn Keizer, Dennis van Winden en Robert Wagner completeren het team.