Aké: "Ik focus me op linksbackpositie"

Frank (franklop)

Nathan Aké hoopt komend seizoen deel uit te maken van de hoofdmacht van Chelsea. De Hagenaar moet zich in Londen waarschijnlijk richten op een voor hem nieuwe rol. Aké (19) kwam woensdag als invaller binnen de lijnen in de oefenwedstrijd tegen Vitesse (1-3 zege).

"Het is lekker om weer even terug te zijn in Nederland. Nee, ik had geen tijd om familie op te zoeken", zei de jeugdinternational tegen FOX Sports. Aké verruilde twee jaar geleden de jeugdopleiding van Feyenoord voor een avontuur in Engeland.

De verdediger annex middenvelder kwam vooralsnog tot zeven officiële optredens in de hoofdmacht van Chelsea. Aké krijgt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen speeltijd van manager José Mourinho. "Ik heb tot nu toe elke oefenwedstrijd gespeeld. Ik focus me voorlopig op de linksbackpositie."

"Het gaat tot nu toe redelijk. Ik heb nog niet echt gehoord wat de plannen zijn, maar we zien na de voorbereiding wel hoe het uitpakt. Linksback is weer wat anders dan centraal in de defensie of op het middenveld. Maar als je op linksback een kans krijgt bij het eerste van Chelsea, dan moet je echt niet gaan zeiken."

"Ik weet echt niet wat er komende maand nog gaat gebeuren op de transfermarkt. Ik blijf mijn best doen in de voorbereiding. Ik hoop gewoon bij Chelsea te blijven. Daar ga ik voor", aldus Aké, die bij Chelsea als linksback de concurrentie moet aangaan met zomeraankoop Filipe Luis, overgekomen van Atlético Madrid.