[Tour] Mollema had goede benen

Boris (borisz)

Bauke Mollema voelde zich na de rustdag van dinsdag sterk in de elfde etappe van de Tour. "Ik heb de rustdag goed verteerd. Ik had vandaag goede benen. Ik hoop dat het zo blijft", liet de kopman van Belkin na afloop van de rit weten. Concurrent Rui Costa verloor tijd en dus passeerde Mollema hem in de ranglijst. "Dat is mooi meegenomen."

Ook Laurens ten Dam was opgetogen na de rit van woensdag. "In het begin voelde ik me niet heel goed, maar in de finale kon ik me aardig handhaven. Het goede gevoel was er weer." De Belkin-renners waren ingelicht over de finale en de noodzaak om voorin te blijven. "Merijn Zeeman had de etappe verkend en ons vanmorgen op de hoogte gebracht. We wisten daardoor dat het hectisch kon worden."

De rit van donderdag is makkelijker dan die van woensdag, weet Mollema. "Wel krijgen we wat langere klimmen, al zijn die minder steil dan vandaag. Het kan alle kanten op. We gaan attent rijden en als we krachten kunnen sparen, zullen we dat doen." Ook donderdag moet er weer gewaakt worden voor valpartijen en tijdverlies voordat vrijdag de eerste Alpenrit wacht. "We moeten gefocust blijven."