Wat we mogen verwachten van Destiny-bèta

Pheno

Het is nog een lang nachtje wakker liggen voor de Bungie-medewerkers, want op donderdag gooien ze hun Destiny-bèta voor de gamende leeuwen op PlayStation.

In de bèta is er van alles al te doen, een stukje verhaal, PvP, co-op events, en gewoonweg rondhangen in de toren. Bungie weet nog niet zeker of je voortgang in de bèta wordt bewaard voor wanneer Destiny volledig uitkomt. 

"De bèta is een test. Het is volledig onbekend wat het resultaat zal zijn", zegt community manager David Dague. "Dus het is zeker geen belofte of aankondiging die we nu maken. Het ligt eraan wat we leren en hoe het allemaal verloopt. We vertellen spelers zeker niet dat ze hun vorderingen kunnen overdragen, maar er zijn geen aankondigingen gemaakt over het wel of niet overzetten."

Ze geven aan dat ze ook wat met de feedback doen. In de bèta zouden we al flinke veranderingen moeten zien die uit de eerdere alpha-test zijn gekomen. Bungie hoopt nu dan ook zo veel mogelijk informatie te krijgen, en natuurlijk feedback van spelers. "Elke keer als iemand een build van Destiny speelt leren we iets over wat we hebben gemaakt. We leren ook hoe het beter kan. We leren hoe we het beter kunnen ondersteunen achter de schermen." Zo zullen de verschillende klassen en wapens in de game blijven veranderen om de boel wel in balans te houden.

PlayStation-eigenaren mogen los op 17 juli, morgen dus. De bèta voor Xbox 360 en Xbox One komt uit op 23 juli. Destiny zelf komt 9 september uit op PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One.