[Tour] Mollema had darmklachten

Peterselieman

Belkin-renner Bauke Mollema weet waarom hij in de eerste week van de Tour de France regelmatig niet met de besten meekon. De kopman van de Nederlandse formatie kampte met darmklachten, waardoor hij na een week fietsen slechts tiende staat in het klassement, op 4,08 minuten van leider Vincenzo Nibali.

Ook gisteren kon Mollema op La Planche des Belles Filles nog niet met de besten mee, maar hij hield net als enkele dagen eerder de schade wel beperkt. Mollema: "Ik had gehoopt dat het wat beter zou gaan eigenlijk. Ik verlies tijd op verschillende klassementsrenners, maar de top vijf is gelukkig wel nog binnen de minuut." Ook de derde plaats van Alejandro Valverde op 1,21 minuten is nog binnen bereik. "Dat valt inderdaad nog mee."

Tijdens de vijfde etappe had Mollema een slagje willen slaan, maar door de darmklachten verloor hij veel tijd op enkele favorieten. "Tijdens die kasseienrit was ik op mijn slechtst, maar ook de dag daarvoor en daarna heb ik last gehad. Ik heb echt enorm afgezien in de rit naar Arenberg om de schade te beperken. Op dat moment baal je wel, omdat je weet dat je hoe dan ook tijd gaat verliezen in het algemeen klassement. En dat is helaas gebeurd."