Geen hoger beroep in zedenzaak Cuijk

Harry

Justitie legt zich neer bij de zes jaar celstraf en tbs die Frank R. heeft gekregen voor twintig zedenmisdrijven met meisjes van de 12 en 16 jaar. Ook de advocaat van R. heeft geen beroep aangetekend. Dat heeft het Openbaar Ministerie maandag bekendgemaakt. Het OM had tien jaar cel en tbs geëist.

Justitie vindt het belangrijk dat de slachtoffers erkenning hebben gekregen en vindt het ook van belang dat de slachtoffers een schadevergoeding krijgen. Verder heeft een aantal slachtoffers aangegeven tevreden te zijn met de opgelegde straf en verder te willen met hun leven. Het OM laat de zaak daarom rusten.

R. werd begin deze maand veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. De rechtbank in Assen achtte onder meer grooming, verkrachting en het bezitten van kinderporno bewezen. De Brabander moet aan tien slachtoffers een schadevergoeding betalen van in totaal bijna veertigduizend euro.

De 49-jarige R. struinde jarenlang het internet af naar slachtoffers. In acht jaar tijd zette hij bijna driehonderd jonge meisjes ertoe aan om via de webcam ontuchtige handelingen te plegen. Hiervan maakte hij vervolgens foto's en filmopnamen. Met enkele meisjes sprak hij af en had hij fysiek contact.