[Tour] Van Poppel had teveel last van knie

heywoodu

Danny van Poppel moest vrijdag al in de zevende etappe van de Tour de France de handdoek in de ring gooien. De pas twintigjarige renner van Trek, net als vorig jaar de jongste deelnemers in koers, bleek teveel last van zijn knie te hebben.

"Er is vandaag niet veel gebeurd. Ik had al een paar dagen last van mijn knie, maar ik hoopte dat het beter zou worden", stak Van Poppel van wal tegenover de NOS. "Het werd alleen steeds erger, met hele pijnlijke steken waardoor ik ook bijna niet meer aan kon zetten. Dan weet je eigenlijk dat het geen zin meer heeft."

"Hoe het ontstaan is weet ik niet echt, in elk geval niet met de val een paar dagen geleden. Ik had het nu voor de tweede dag en heb het nog met pijnstillers geprobeerd. De dokter heeft me van alles gegeven, maar je weet ook dat de Tour nog twee weken duurt en dat het dus eigenlijk gewoon geen zin meer heeft", aldus de gedesillusioneerde Van Poppel.

"Op de fiets was het natuurlijk een enorm lastige beslissing om ermee te stoppen. Ik wist dat het geen zin meer had, want elke keer als we een heuveltje over moesten deed het enorm pijn. Het werd ook gewoon niet beter, dus dan weet je eigenlijk wel genoeg", spreekt de zoon van Jean-Paul van Poppel.

De beslissing om af te stappen nam de renner zelf en werd dus niet door de ploeg genomen. "Ik geef echt niet snel op en heb nog geprobeerd om in elk geval de etappe uit te rijden. Maar het deed gewoon heel erg pijn op elk heuveltje en het ging gewoon niet. Nu ga ik maar op weg naar huis, ik weet alleen nog niet precies wanneer", sloot Poppeltje het gesprek af.