Kuijt: "Veel respect voor Vlaar en Sneijder"

heywoodu

Dirk Kuijt heeft er alles aan gedaan, maar kon niet voorkomen dat Nederland na strafschoppen werd uitgeschakeld door Argentinië. "Ik voel alleen maar teleurstelling", zo reageerde hij na afloop ten overstaan van NUsport.

"Wij kwamen hier om de wereldtitel te pakken en naarmate het toernooi vorderde, beseften we ook dat het echt kon. We waren er zo dicht bij... Op deze manier eruit vliegen, daar ben ik gewoon doodziek van."

Net als tegen Costa Rica waren er strafschoppen nodig om een winnaar aan te wijzen. Kuijt merkte dat Oranje er fysiek minder goed voor stond dan tijdens de vorige strafschoppenserie, toen Tim Krul uitgroeide tot de held.

"Ik had geen stem meer over, de energie droop er ook uit", liet hij weten. "Maar die bal moet erin, dus dan concentreer je je zo goed mogelijk op je eigen strafschop. Er was daardoor alleen iets minder beleving in het hele teamgebeuren."

Uiteindelijk waren Ron Vlaar en Wesley Sneijder de ongelukkigen. Met name Ron Beton kan buigen op een indrukwekkende wedstrijd, maar eindigde alsnog als de schlemiel door een strafschop te missen.

"Ik heb heel veel respect voor Ron en Wesley. Ze hebben hun verantwoordelijkheid genomen, missen hoort er soms bij", stak Kuijt zijn ploeggenoten een hart onder de riem. "Ron was voor deze wedstrijd al geblesseerd, maar heeft zich er overheen gezet, fantastisch gespeeld en na 120 minuten voetbal ook nog een strafschop genomen. Dat kan dan misgaan. En Sneijder schoot zijn penalty gewoon goed in. Heel zuur hoe dit afloopt."

Zaterdag wacht de troostfinale tegen Brazilië. "We zullen een knop moeten omzetten. We hebben een fantastische prestatie geleverd met zo'n jonge groep, het zou zonde zijn als we het niet goed afsluiten."