Higuaín bewondert ontwikkeling Oranje

heywoodu

Gonzalo Higuaín zal in de halve finale tegen Oranje waarschijnlijk in de basis starten. De 26-jarige spits verwacht een zware dobber te hebben aan zijn tegenstander.

Volgens Higuaín is Oranje naarmate het toernooi vorderde steeds sterker geworden. "Ik heb met bewondering naar de ontwikkeling van het team gekeken", zo tekende De Telegraaf op uit de mond van de Argentijnse spits.

Toch was Higuaín niet verrast door de uitstekende resultaten die Nederland tot dusver boekte. "Wij weten waartoe Nederland al jaren in staat is. Op het vorige WK haalden ze de finale. Dan weet je dat ze dat nu zomaar weer kunnen doen."

Oranje overleefde een loodzware groepsfase met Spanje, Australië en Chili als tegenstanders. In de achtste finale en de kwartfinale stonden met achtereenvolgens Mexico en Costa Rica op papier minder grote ploegen op her programma.

Toch wil Higuaín niets weten van een makkelijke route na de groepsfase. "Weet je waarom Costa Rica in de kwartfinale zat? Omdat het de sterkste was in een groep met drie oud-wereldkampioenen! Engeland, Uruguay en Italië. En Nederland bleek weer veel sterker dan Costa Rica", laat hij weten.

Robin van Persie en Arjen Robben zijn volgens de aanvaller van Napoli de grootste wapens van het Nederlands elftal. "We kennen de kracht van Nederland goed. Iedereen ziet waar het gevaar zit met Robben en de klasse van Van Persie. Die twee zijn geweldige spelers. Dat zagen we al in de eerste wedstrijd tegen Spanje", aldus Higuaín, die alle pijlen op het bereiken van de finale heeft gericht.

"Mooi voetbal is minder belangrijk dan goede resultaten. Dat geldt ook voor ons. Er is een oude wet in grote toernooien, als je de finale wil halen moet je alle teams op weg daar naartoe verslaan. Dus ook Nederland. We zijn nu allebei heel dicht bij het grote doel."