Pirelli test 18 inch Formule 1-banden

Peterselieman

Pirelli zal morgen op Silverstone Formule 1-banden met achttien inch velgen gaan testen. De Italiaanse rubbermaker wil zo een inkijkje geven hoe de toekomst er voor de sport uit kan gaan zien op bandengebied. Het contract met Pirelli loopt eind 2016 af.

Het F1-team Lotus zal morgen de nieuwe banden aan de tand gaan voelen die mogelijk vanaf 2017 haar entree gaan maken. Pirelli-motorsportbaas Paul Hembery zegt open te staan voor het ontwikkelen van nieuwe bandenformaten, waarbij hij zei dat achttien inch mogelijk nog niet groot genoeg zou zijn. De huidige velgmaat is dertien inch.

Hembery: "We zeiden jaren geleden al dat een grotere velgmaat iets was waar we voorstander van zouden zijn, maar we zeiden ook dat we altijd zouden doen wat de sport ons zou vragen. Daarom zeiden we nu, laten we het doen. Het gaat om het uiterlijk. Maakt het de F1 meer relevant voor straatauto's en is het de richting die de sport op wil? Wij dachten dat het voor de F1 Commissie en de Strategie Group de moeite waard zou zijn om beelden te zien van een huidige F1-bolide met achttien inch banden. Het is een van de oplossingen, maar ik denk dat negentien of twintig inch beter is."