Bemanning Nederlandse boot Ocean Race compleet

Frank (franklop)

Het Nederlandse Team Brunel heeft de bemanning voor de Volvo Ocean Race compleet. De Fransman Laurent Pagès is de laatste toevoeging aan het team van schipper Bouwe Bekking. Pagès was tijdens de vorige editie van de zeilrace in 2012 lid van het winnende team Groupama. Bekking zat tijdens de race van 2008-2009 met Pagès op de boot van Telefonica Blue.

Volgens Bekking past Pagès perfect in het team. "Zijn techniek, oog voor detail en ervaring in het winnen van de Ocean Race zijn de vaardigheden waar je als schipper van droomt. Laurent is een geweldige zeiler met wie ik erg succesvol ben geweest."

Pagès waardeert de sfeer in het team. "Ze zijn toegewijd, vriendelijk en ambitieus. Rond de wereld zeilen met zo'n ervaren schipper is speciaal voor me. Mijn eerste Ocean Race was met Bouwe en dat was een prachtige ervaring."

Er zijn zeven nationaliteiten aan boord. Naast Bekking en Pagès bestaat de bemanning uit de Nederlander Gerd-Jan Poortman, Pablo Arrarte uit Spanje, Jens Dolmer uit Denemarken, Andrew Cape uit Oostenrijk, Rokas Milevicius uit Litouwen en Louis Balcaen uit België.

De Volvo Ocean Race gaat op 4 oktober van start met een havenrace in het Spaanse Allicante. Op 27 juni volgend jaar is Göteborg de laatste finishplaats.