FIFA noemt beschuldigingen onacceptabel

heywoodu

Wereldvoetbalbond FIFA heeft met verbazing gereageerd op de beschuldigingen van Duitse media aan het adres van WK-scheidsrechters.

De arbiters van dienst op het wereldkampioenschap in Brazilië zouden de kaarten te vaak op zak houden bij een zware overtreding, in de hoop dat zij een spectaculaire wedstrijd kunnen creëren. Er deden zich al verschillende incidenten voor die hevig werden bekritiseerd, waaronder overtredingen van Luis Suárez, Blaise Matuidi en Juan Zúñiga.

Laatstgenoemde vergreep zich aan Neymar en maakte daarmee een einde aan het WK voor de Braziliaanse spits, die zijn ruggenwervel brak. De arbitrage constateerde de overtreding wel, maar besloot er niet tegen op te treden. Ook een onderzoek dat was ingesteld door het disciplinaire comité van de FIFA leverde niets op.

Volgens Walter de Gregorio, hoofd communicatie bij de wereldvoetbalbond, is het schandalig hoe de media omgaan met de scheidsrechters die op het WK fluiten. "Er gaan in de Duitse pers geruchten rond dat de FIFA aan scheidsrechters vraagt om niet te hard op te treden, zodat er meer spannende duels te zien zijn", legt hij uit in een statement.

"Volgens hen zou de FIFA bewust de gezondheid van spelers op het WK in gevaar brengen door de scheidsrechters in het gareel te houden. Het is onacceptabel om het gedrag van onze arbiters op een dergelijke manier te interpreteren", vindt De Gregorio.