'Kromme': "Louis lacht er zelf ook om"

heywoodu

Willem van Hanegem is kritisch over het optreden van het Nederlands elftal tegen Costa Rica. De oud-international is blij dat de wissel van de keepers goed uitpakte.

Oranje plaatste zich via Costa Rica voor de halve finales. "Het Nederlands elftal speelde niet heel goed, kreeg kansen doordat de middelmatige spelers van Costa Rica fouten maakten en we finishten op 0-0 na 120 minuten", zei Van Hanegem tegen het Algemeen Dagblad.

“Niet een uitvoering om trots op te zijn. Toch?", aldus de oud-trainer van onder meer Feyenoord en AZ én voormalig assistent-bondscoach. De wissel van Tim Krul voor Jasper Cillessen pakte goed uit. "Er wordt nu gedaan of Louis van Gaal een soort Einstein is maar ik weet zeker dat hij daar zelf ook om moet lachen."

"Hij weet net als ik dat Frank de Boer bij Ajax al een tijdje met Cillessen traint op penalty's stoppen omdat die jongen daar niet goed in is. Dan is het logisch om de lange, sterke Krul in te brengen bij een strafschoppenserie", verklaart Van Hanegem.

"Ik ben blij dat het goed uitpakte, die wissel. Want je wil niet weten wat Van Gaal anders over zich heen had gekregen", besluit De Kromme. Het Nederlands elftal speelt woensdag tegen Argentinië om een finaleplek. Mocht Oranje winnen in São Paulo dan wacht de winnaar van Brazilië-Duitsland in de eindstrijd.