Vertonghen ziet Nederland de finale halen

heywoodu

Jan Vertonghen werd zaterdag met België uitgeschakeld op het WK door Argentinië. Verder dan de halve finale zullen de Argentijnen niet komen, denkt de Belg.

De Rode Duivels gingen zaterdag met 1-0 ten onder in Brasilia. De ploeg van bondscoach Marc Wilmots kwam de treffer van Gonzalo Higuaín niet te boven en kan naar huis. Vertonghen was niet onder de indruk van het spel van Argentinië.

"Ik denk dat Argentinië eruit vliegt tegen Nederland. Dat denk ik echt", zegt de voormalige Ajacied in gesprek met Goal. "Nederland is erg sterk en speelt goed voetbal. Ze zijn altijd rustig aan de bal en hebben genoeg kwaliteit in huis om Argentinië naar huis te sturen."

Voor het eerst sinds 1986 bereikte België de kwartfinale op een WK. Een mooie prestatie, maar Vertonghen was na afloop teleurgesteld door de uitschakeling. "Natuurlijk is het mooi dat je na zo'n lange tijd de laatste zestien bereikt. Maar ik had het idee dat we verder hadden kunnen gaan. Ik voel meer teleurstelling dan trots."

Volgens Toby Alderweireld heeft België weer naam gemaakt nadat zij ontbraken op de eindtoernooien van 2006 en 2010. "We kunnen met trots terugkijken op dit toernooi", zegt ook hij tegen Goal. "Voor het eerst sinds twaalf jaar was België weer aanwezig op een WK en we hebben direct de kwartfinales bereikt."

"Dit was een nieuwe ervaring voor ons allemaal en we hebben goed voetbal laten zien. We hebben België terug op de kaart gezet. We zouden tevreden en trots moeten zijn, maar we zijn toch wel erg teleurgesteld", aldus Alderweireld.