Wilmots gefrustreerd over Argentijns spel

heywoodu

België slaagde er tegen Argentinië niet in om een bres te slaan in de Zuid-Amerikaanse muur. Marc Wilmots kon zijn frustraties na afloop maar moeilijk verbergen.

De Rode Duivels waren lange tijd de bovenliggende partij, maar slaagden er niet in om het surplus aan balbezit om te zetten in doelpunten. Gonzalo Higuaín, daarentegen, had de bal maar heel even nodig om doeltreffend te zijn.

Na die openingstreffer probeerde Argentinië de wedstrijd 'dood te maken', en het slaagde in die opzet. Pas in de slotminuten was België dicht bij de gelijkmaker, maar toen ging de ploeg niet goed met de mogelijkheden om.

Volgens Wilmots was er maar één ploeg die op het veld stond om het spel te maken. "Argentinië wilde helemaal niet voetballen", zo vertelde hij Sporza na afloop. "We hebben alles geprobeerd en hadden veel meer balbezit. Wie was er nou de favoriet?"

Ondanks de nederlaag in de kwartfinale is Wilmots trots op zijn spelers. "We kwamen rap met 1-0 achter en moesten daarna het spel maken. Ik ben trots op mijn ploeg. We hebben enorm veel geleerd dit toernooi."

Voor België kwam er vanwege de 1-0 nederlaag een einde aan een verder succesvol WK. Alle drie de groepsduels werden winnend afgesloten, en in de achtste finale moesten de Verenigde Staten buigen.