Silva: "Willian kan Neymar vervangen"

heywoodu

Thiago Silva denkt dat Willian een goede kandidaat is om Neymar te vervangen tegen Duitsland. De aanvaller ontbreekt in de halve finales vanwege een rugblessure.

Neymar hield aan een knietje in de rug van de Colombiaan Juan Camili Zúñiga een gebroken rugwervel over. De Braziliaanse ster kan dit WK niet meer in actie komen. De absentie van Neymar is een aderlating voor de Goddelijke Kanaries. Silva ontbreekt vanwege tegen Duitsland vanwege een schorsing.

De aanvoerder van Brazilië leeft mee met zijn geblesseerde teamgenoot. "Neymar is een jongen die zoveel mooie dromen had over dit WK", zei Silva tegen Braziliaanse media. "Ik weet niet of het een bewuste overtreding was van Zúñiga, maar het is niet mogelijk om op zo'n manier de bal van iemand af te pakken."

"Je moet niet zo inkomen met je knie. Hij probeerde door Neymar heen te gaan", aldus de centrale verdediger van Brazilië en Paris Saint-Germain. Silva verwacht een strijdbaar elftal tegen Duitsland. "Ik weet zeker dat er goede vervangers klaar staan. Ik heb vertrouwen in Willian als vervanger van Neymar."

"Hij heeft bijna dezelfde kwaliteiten en kan die positie goed invullen. We moeten laten zien dat we als ploeg heel sterk zijn. Het wordt heel moeilijk, maar we moeten als een eenheid opereren. Ook al missen we bepaalde spelers", besluit Silva, die tegen Colombia de openingstreffer maakte (2-1).