FIFA stelt onderzoek in naar Zúñiga

heywoodu

De disciplinaire commissie van de FIFA gaat de actie van Juan Camilo Zúñiga onderzoeken. De Colombiaan gaf vrijdag een knietje in de rug van Neymar.

Zúñiga sprong in de kwartfinale tegen Brazilië vlak voor tijd tegen de rug van Neymar. De Braziliaanse ster ging naar de grond en werd per brancard van het veld gedragen. Nader onderzoek in het ziekenhuis weet uit dat de aanvaller een rugwervel brak bij de actie van zijn tegenstander.

De in Brazilië fel bekritisteerde Zúñiga zei na de wedstrijd dat hij niet de intentie had om Neymar te blesseren. De vleugelverdediger van Colombia en Napoli kreeg diverse doodsbedreigingen. Neymar kan dinsdag niet in actie komen in de halve finales tegen Duitsland. Ook de eventuele finale komt te vroeg voor de vedette van Brazilië.

Een woordvoerder van de FIFA zegt dat de wereldvoetbalbond een onderzoek instelt naar de actie van Zúñiga. "De disciplinaire commissie van de FIFA gaat alle elementen die we tot onze beschikking hebben analyseren: de beelden en het wedstrijdverslag van de scheidsrechter."

"Vervolgens wordt er besloten of er al dan niet actie wordt ondernomen", aldus de zegsman. Scheidsrechter Carlos Velasco paste de voordeelregel toe na het duel tussen Zúñiga en Neymar, maar besloot de Colombiaans international niet te bestraffen voor zijn sprong in de rug bij de spits.