Podolski: "Hebben geen ster als Neymar"

heywoodu

Duitsland speelt dinsdag in de halve finales van het WK tegen Brazilië. Bij het gastland ontbreekt Neymar. Lukas Podolski kijkt uit naar de ontmoeting met de Brazilianen.

In Belo Horizonte staat een herhaling van de WK-finale van 2002 op het programma. Twaalf jaar geleden bleek Brazilië in Yokohama te sterk voor Duitsland. Ronaldo scoorde tweer keer in de eindstrijd (2-0). Die Nationalelf miste toen sterspeler Michael Ballack. Bij de Brazilianen ontbreekt dinsdag Neymar.

De blikvanger bij de Goddelijke Kanaries liep in de kwartfinale tegen Colombia (2-1) een rugblessure op. De afwezigheid van Neymar is een grote tegenvaller voor Brazilië, dat ook geen beroep kan doen op de geschorste aanvoerder Thiago Silva. Duitsland kan op volle oorlogssterkte aantreden.

Lukas Podolski vindt dat Duitsland niet afhankelijk is van één sterspeler, maar vooral een sterk collectief heeft. "We hebben geen spelers als Messi of Neymar, maar wij hebben een heel sterk team", zei de aanvaller tegen Duitse media. "We vormen een eenheid en dat is misschien wel het belangrijkste."

"Je kunt alleen wereldkampioen worden als je het beste team vormt. De wedstrijd tegen Brazilië is heel speciaal. Het wordt een geweldige wedstrijd voor het oog van de hele wereld. We zijn twee zeges verwijderd van de wereldtitel. We kunnen het eerste Europese land worden dat wereldkampioen wordt in Zuid-Amerika", besluit Podolski.