Maradona vindt België beter dan ooit

heywoodu

De kwartfinale tussen Argentinië en België neemt Diego Maradona mee terug naar een eerdere onderlinge confrontatie, waarin hij zelf op het veld stond.

Het Argentijnse voetbalicoon kijkt uit naar de wedstrijd tussen Argentinië en België, die zal beslissen wie er naar de halve finale van het WK voetbal in Brazilië gaat. In 1982 maakte Maradona zijn WK-debuut in een duel met de Rode Duivels. In zijn column voor Times of India haalt hij herinneringen op.

"Wij waren de regerend wereldkampioen en werden door hen afgetroefd. Vier jaar later kwam mijn persoonlijke revanche met twee doelpunten in de halve finale. We wonnen met 2-0. Dat was knap, want België had met Jean-Marie Pfaff een van de beste keepers van de wereld op dat moment. Enzo Scifo was de vedette van de ploeg en Eric Gerets hield het achterin dicht."

"Deze Belgische generatie is echter beter dan ooit", stelt Maradona in zijn column. "Courtois is een van de meest veelbelovende keepers ter wereld. De vier verdedigers worden perfect in toom gehouden door Vincent Kompany en Jan Vertonghen is een gevaar op de linkerflank."

"De Bruyne is een sterke factor op het middenveld, terwijl Eden Hazard zich uitstekend heeft ontwikkeld in de Premier League. Het middenveld speelt in dienst van de ploeg. Daar kunnen Origi en Lukaku van profiteren. Zij maken het plaatje compleet. Marc Wilmots, die als speler ook al fantastisch was, heeft er een compacte ploeg van gemaakt."

Argentinië en België staan om 18.00 uur tegenover elkaar in de kwartfinale van het WK. De winnaar van het duel meet de krachten met Nederland of Costa Rica, afhankelijk van het resultaat later op de avond.