Van Persie begrijpt discussie over systeem

heywoodu

Robin van Persie is begripvol over de discussie die nog steeds gevoerd wordt over het systeem dat het Nederlands elftal hanteert. Bondscoach Louis van Gaal introduceerde een paar maanden voor aanvang van het WK voetbal het 5-3-2-systeem. Daarover ontstond veel discussie. Zelfs nu Oranje de kwartfinale van het wereldkampioenschap heeft behaald, wordt er nog over gesproken hoe het beter kan.

"Aan de ene kant heb je de supporters die genieten van ons succes, aan de andere kant is er de discussie met journalisten over het 5-3-2- of 4-3-3-systeem", zegtt Van Persie tegen De Telegraaf. "Dat moet vooral zo blijven, want dat is jullie vak. Ik begrijp de discussie volkomen, maar waar gaat het om? Om winnen."

"Ook wij zien in dat we ons moeten blijven verbeteren om ons doel te bereiken. Daarom is het wegvallen van Nigel de Jong echt een tegenvaller. Tegen Mexico kon je dat al zien. Hij is iemand die zowel binnen als buiten het veld het verschil maakt",aldus de aanvaller van Manchester United.

Van Persie betwijfelt of De Jong al moet worden afgeschreven voor het toernooi. "Alleen in zijn manier van praten zit al zo veel energie. Een winnaar, die alles en iedereen wil 'opvreten'. Een echte vechter die tegen ons heeft gezegd dat hij het niet opgeeft, hoewel de artsen gezegd hebben dat zijn herstel twee tot vier weken gaat duren. Maar met iemand als Nigel zijn de wonderen de wereld niet uit", blijft Van Persie hopen.