[Tour] Ten Dam begint in Leeds met verkoudheid

heywoodu

Laurens ten Dam zal zaterdag niet 100% fit aan de start van de 101e Tour de France verschijnen. De renner van Belkin is verkouden en wordt behandeld met antibiotica. Ten Dam moet de rol vervullen van voornaamste knecht voor kopman Bauke Mollema.

"Ik zal je de ranzige details besparen, maar het is vooral wat rochelen en alles wat bij een verkoudheid hoort", aldus Ten Dam vrijdag tegenover de NOS"Ik heb wat last van astma, wat op dit moment mijn zwakke punt is. Mijn longen zijn gevuld met wat troep, maar dat is over een weekje wel weg denk ik", hoopt Ten Dam, die na het NK wielrennen in de regen last kreeg.

"Wel heb ik er eigenlijk alleen last van als ik stil zit, dus we moeten er geen drama van maken. Op de fiets merk je er niet heel erg veel van." Zijn strijdmakker Mollema is wel helemaal fit en voelt zich uitstekend. "Ik kan niet zeggen of ik beter ben dan vorig jaar, maar na een goede voorbereiding in Zwitserland voel ik me in elk geval goed. Misschien ben ik conditionieel eigenlijk wel iets beter dan vorig jaar", spreekt Mollema vol vertrouwen.