Coach Colombia: "Onze wil was niet genoeg"

heywoodu

José Pekerman was uiteraard erg teleurgesteld na de uitschakeling van Colombia tegen Brazilië. De Argentijnse coach zag dat het er simpelweg niet in zat. Pekerman liet na afloop zijn licht schijnen over het met 2-1 verloren duel.

"Het is niet makkelijk om alles wat er gebeurd is te analyseren. Dit is een moeilijk moment voor ons. We hebben altijd de droom gehad om deze wedstrijd te winnen en we zijn daarin blijven geloven."

"Het klopt dat deze wedstrijden op details worden beslist. Daardoor kan je ineens zijn uitgeschakeld, ondanks dat je het in een wedstrijd goed doet", gaat de keuzeheer verder. "Brazilië heeft het goed gedaan bij twee dode spelmomenten. Onze wil om te winnen bleek helaas niet genoeg."

Maar Pekerman kon ook trots zijn op zijn selectie. "Als je ziet hoe we het hebben gedaan, nadat we zolang afwezig waren op het WK, dan kunnen we tevreden zijn. We hebben veel talent laten zien en altijd alles gegeven. We zijn naar het WK gegaan en hebben niet alleen meegedaan."

Door de uitschakeling zien we ook Colombia's sterspeler James Rodríguez niet meer terug. De stylist kon zijn tranen na de uitschakeling niet bedwingen. "Hij heeft een geweldig WK gespeeld, maar we hadden dit van hem verwacht. Hij heeft enorm veel talent. Ik heb hem getroost, want hij verdient respect na deze optredens."