Wilmots: "Dit is een galawedstrijd"

heywoodu

Marc Wilmots kijkt uit naar de kwartfinale tussen België en Argentinië. De bondscoach van de Rode Duivels ziet kansen voor zijn team tegen de Argentijnen met Lionel Messi.

"Dit is een galawedstrijd en mijn spelers weten dat ze geschiedenis kunnen schrijven", zei Wilmots op een persconferentie. De Belgische oefenmeester gaat de tactiek niet wijzigen voor de clash met de Argentijnen. "We willen onze filosofie behouden en vooruit voetballen en we gaan niet alleen maar verdedigen."

"De laatste jaren zijn we uitgegroeid tot een heel sterk collectief dat compact staat en weinig weggeeft. Ook zaterdag gaan we ons eigen spel spelen. Mijn spelers hebben geen druk meer en beschikken allemaal over een echte winnaarsmentaliteit", aldus de oud-international, die actief was op de WK's van 1998 en 2002.

"Beide landen hebben het potentieel om door te stoten naar de laatste vier. Als we uitgeschakeld worden en alles gegeven hebben, hebben we België toch op de wereldkaart gezet en kunnen we met een goed gevoel, en zonder zure nasmaak, huiswaarts keren", besluit Wilmots.

België plaatste zich ten koste van de Verenigde Staten voor de kwartfinales. De Amerikanen werden in een verlenging aan de kant gezet (2-1). De winnaar van de ontmoeting tussen België en Argentinië treft de winnaar van Nederland - Costa Rica. De halve finale is op 9 juli in São Paulo.