[Upd] Einde WK voor Neymar door gebroken rugwervel

heywoodu

De Braziliaanse bondscoach Luiz Felipe Scolari vreest Neymar te moeten missen in het halvefinaleduel tegen Duitsland op het WK. De aanvaller liep vrijdag tijdens de 2-1 zege op Colombia een rugblessure op na een stevige overtreding van Juan Zúñiga. "Hij huilde van de pijn", zei Scolari na afloop.

Neymar is voor onderzoek naar een ziekenhuis. "Het zal niet meevallen om op tijd te herstellen als je ziet hoeveel pijn hij had", vervolgde Scolari, meldt de FIFA. "Laten we hopen dat het goedkomt." De speler van FC Barcelona liep de blessure kort voor tijd op. Brazilië neemt het dinsdag op tegen Duitsland.

Update 2.06 uur

Inmiddels is bekend geworden dat Neymar zo goed als zeker de rest van het WK aan zich voorbij moet laten gaan. Volgens teamarts Rodrigo Lasmar heeft de Braziliaanse sterspeler een rugwervel gebroken. Er worden nog steeds tests gedaan, maar voorlopig lijkt het erop dat de aanvaller vier tot zes weken rust moet nemen. 

Neymar werd na de charge van Zúñiga met een brancard van het veld gedragen en kwam huilend aan bij de kliniek binnen het stadion. Daar werd hij onderzocht en doorgestuurd naar een ziekenhuis in Fortaleza, waar hij gelijk pijnstillers toegediend kreeg. Volgens Lasmar is het niet zo ernstig dat er een operatie nodig is, maar de wervel moet met een korset wel op zijn plaats gehouden worden en dus is rust noodzakelijk. "Spelen zal komende week zeker onmogelijk zijn", aldus de arts.

Doelman Julio César reageerde geschrokken: "Het is erg droevig voor ons team om te horen dat hij vrijwel zeker klaar is voor dit WK. We weten allemaal hoe graag Ney wilde schitteren op dit toernooi, omdat hij niks liever doet dan de Brazilianen vreugde en plezier bezorgen. Ik kan nog niet geloven dat hij er dinsdag niet bij kan zijn", aldus de keeper. Neymar zal gedurende de rest van het toernooi wel bij de Braziliaanse selectie blijven.