Oculus Rift niet meer verkocht in China

De Oculus Rift-devkits worden tijdelijk niet meer verkocht aan ontwikkelaars in China. Veel ontwikkelaars die er een hadden besteld kregen te horen dat er leveringsproblemen waren. Nu blijkt dat er veel devkits zijn opgekocht om deze vervolgens door te verkopen aan consumenten.

Met de devkits kunnen ontwikkelaars programma's en games maken voor de virtual-realitybril. Veel pre-orders zijn echter geannuleerd en het is niet meer mogelijk om een Oculus Rift te bestellen vanaf een Chinees adres.

TheTwistgibber, een vertegenwoordiger van Oculus VR op Reddit, kan geen exacte cijfers geven over de hoeveelheid doorverkochte devkits. Wel zegt hij dat het probleem extreem groot is: "We waren genoodzaakt om de verkoop aan een heel land stop te zetten. Trek daar maar je conclusies uit."

Overigens zijn niet alle bestellingen geannuleerd en deze ontwikkelaars zullen dan ook alsnog een Oculus Rift ontvangen. Op dit moment is Oculus VR op zoek naar een manier om te verifiëren of Chinese bestellers echt ontwikkelaars zijn, of personen die snel geld willen verdienen door de Oculus Rift door te verkopen. Wanneer dit gelukt is zal het bedrijf de verkoop weer opstarten.

Enthousiaste fans van de Oculus Rift worden opgeroepen om vooral nog even te wachten op de consumentenversie. "Het zal het wachten waard zijn," schrijft TheTwistgibber.