Colombiaan Armero: "We moeten Neymar afstoppen"

heywoodu

Pablo Armero hoopt met Colombia ten koste van Brazilië naar de halve finale van het WK te gaan. De verdediger benadrukt dat de Colombianen Neymar in de gaten moeten houden.

Colombia plaatste zich overtuigend voor de kwartfinale. Los Cafeteros rekenden dankzij twee doelpunten van James Rodríguez in de achtste finales af met Uruguay (2-0). Tegenstander Brazilië had beduidend meer moeite met Chili. Het gastland overleefde een strafschoppenserie in Belo Horizonte.

Brazilië treft Colombia vrijdag (22.00 uur Nederlandse tijd) in Fortaleza. Linksback Armero weet waar het gevaar schuilt. "We moeten Neymar afstoppen. Om dat te doen moeten alle spelers een handje helpen. Ook om andere speler te dekken", zei de verdediger van Colombia en Udinese tegen FIFA.com.

"We moeten een eenheid vormen en geconcentreerd spelen. Als we compact spelen en alles voor elkaar geven, dan kunnen we een goed resultaat neerzetten", aldus Armero (27), die in het verleden in de Braziliaanse competitie uitkwam voor Caldas en Palmeiras.

"We willen zo ver mogelijk komen op dit WK. Vanaf de eerste wedstrijd wisten we dat het niet eenvoudig zou worden. Wij bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. We zijn hier niet om alleen maar plezier te maken. We zijn strijdbaar en willen zegevieren", besluit de Colombiaans international.