[WBD] Kvitova via landgenote Safarova naar finale

Peterselieman

Tennisster Petra Kvitova heeft voor de tweede keer in haar carrière de finale van Wimbledon bereikt. De mondiale nummer zes was vrijdag in een Tsjechisch onderonsje te sterk voor Lucie Safarova (23): 7-6, (6) en 6-1. Kvitova stuit in de finale op Eugenie Bouchard uit Canada (13) of de Roemeense Simona Halep (3). De Tsjechische won Wimbledon al eens in 2011.

Kvitova had alle vijf de eerdere ontmoetingen met Safarova gewonnen en liet er in de zesde geen gras over groeien. Ze brak meteen in de openingsgame. Safarova had echter een knap antwoord paraat en brak terug. Een spannende en gelijkopgaande strijd ontvouwde zich. De tiebreak moest vervolgens uitkomst bieden. Daarin was Kvitova het koelbloedigst.

In de tweede set ging Kvitova opnieuw meteen door de service van haar opponente heen. Ditmaal was Safarova niet bij machte terug te komen. De geknakte Tsjechische zag hoe haar landgenote bij 5-1 de wedstrijd met een lovegame uitmaakte.

Ondanks het verlies kan Safarova terugkijken op een goed toernooi. Ze bereikte voor het eerst de halve finale van een Grand Slam. Op Wimbledon was ze nooit verder dan de derde ronde gekomen.