Brazilië schakelt hulp in van psycholoog

Frank (franklop)

Luiz Felipe Scolari maakt zich zorgen om de mentale gesteldheid van zijn spelers. Brazilië ontsnapte in de achtste finales tegen Chili aan een vroege uitschakeling. Na afloop van de bloedstollende wedstrijd barstten verschillende spelers in huilen uit, zoals Neymar en David Luiz.

Niet iedereen in Brazilië vindt die emoties een goed teken. De spelers zouden de druk van het WK in eigen land niet aankunnen. Bondscoach Scolari heeft daarom de hulp ingeroepen van een psycholoog, melden vaderlandse media. Die kan meteen aan de slag, want vrijdag staan de Goddelijke Kanaries al in de kwartfinales tegenover het verrassend sterke Colombia.

Neymar wilde na de penaltyserie tegen Chili overigens niets weten van emotionele problemen bij het gastland. "We willen allemaal het beste en het beste is winnen. Dat het dan lukt is geweldig", aldus de aanvaller, die zelf de laatste Braziliaanse strafschop nam.

Brazilië en Chili stonden na twee uur voetballen op 1-1. Het scheelde echter weinig, of de Chilenen waren in de slotfase met de winst weggegaan. Invaller Mauricio Pinilla knalde namelijk keihard tegen de lat.