[WBD] Murray verliest van Dimitrov in kwartfinale

heywoodu

Andy Murray is woensdag in de kwartfinale van Wimbledon uitgeschakeld. De Schotse titelverdediger, als derde geplaatst, ging met 1-6, 6-7 (4) en 2-6 onderuit tegen de Bulgaar Grigor Dimitrov (11). Bij de laatste vier neemt Dimitrov het op tegen de winnaar van de partij tussen Novak Djokovic (1) en Marin Cilic.

Murray was zeventien partijen op rij ongeslagen op het Londense gras, maar Dimitrov toonde geen enkel ontzag. De 23-jarige Bulgaar dicteerde het spel met harde slagen vanaf de baseline en vooral met zijn forehand bracht hij de olympisch kampioen in de problemen. Hij sloeg in de derde en vijfde game toe.

Murray kon geen antwoord vinden op het spel van Dimitrov en maakte bovendien 37 onnodige fouten. Toch sleepte hij er in het tweede bedrijf een tiebreak uit, maar die ging naar Dimitrov. Na een dubbele fout in de zesde game van de derde set was het verzet van Murray gebroken.

Dimitrov was in Londen nog nooit voorbij de tweede ronde gekomen. Hij staat voor het eerst in de halve eindstrijd van een grandslamtoernooi.