Defour schrok van 'horrortackle'

heywoodu

Steven Defour werd in het duel tussen België en Zuid-Korea voortijdig naar de kleedkamer gestuurd na een grove overtreding op Kim Shin-Wook. De middenvelder reageerde daar dinsdag op. Defour is geen basisspeler in de ploeg van Marc Wilmots, maar mocht in het laatste groepsduel toch starten van de bondscoach. Het duel met Zuid-Korea duurde echter maar 44 minuten voor de middenvelder van FC Porto.

Dinsdag legden Belgische media hem voor het eerst de overtreding voor. "Goh, ik heb erger en minder erg gezien. Ik deed het zeker niet expres. Ik ben de speler achteraf nog gaan groeten zelfs. Ik zag hem komen en wou de bal blokkeren met mijn voet, maar zijn been kwam er onder te liggen. Ja, ik schrok er wel van", verklaart Defour, die voor de achtste finale tegen de VS dus geschorst was.

Maar die schorsing is nu ten einde, waardoor Defour tegen Argentinië weer gewoon kan aantreden. "Of ik de ideale man ben om Messi op te vangen? Dat weet ik niet. Dat moet je aan de coach vragen, maar ik hoop wel op een nieuwe kans, want tot die rode kaart zat ik goed in de match."