Robben: "Van Gaal keek naar kwaliteit"

heywoodu

Arjen Robben geniet tot nu toe van het WK in Brazilië. De aanvaller van Oranje heeft vertrouwen in een succesvolle afloop. Op de officiële website van de FIFA legt Robben uit dat de gouden wissels van bondscoach Louis van Gaal geen toeval zijn. "We hebben een fantastische coach, die precies weet welke spelers hij erin moet brengen. Zo draait hij de wedstrijd om, dat is echt geweldig", aldus Robben. 

Zo scoorden Klaas-Jan Huntelaar, Memphis Depay en Leroy Fer tijdens hun invalbeurten. "Maar elke speler die er bij ons in komt weet precies wat hij moet doen. Uiteindelijk heb je dat soort krachten nodig als je een WK wil winnen."

Ook heeft Robben het over het spelsysteem, dat door sommige media nogal bekritiseerd is. "Natuurlijk zijn we gewend om 4-3-3 te spelen, aanvallend voetbal, met twee vleugelspelers. Maar je moet naar de kwaliteit van de spelers kijken en dat is wat Van Gaal gedaan heeft."

"Misschien is het niet zo dominant als we gewend zij, maar we zijn wel erg sterk. We hebben twaalf keer gescoord in vier duels", aldus de aanvaller van Bayern München.

Na de verloren WK-finale is Oranje met een missie naar Brazilië gekomen, vervolgt de reserve-aanvoerder. "We zijn met zijn allen op een missie. Je gaat niet naar het WK om van het weer en het strand te genieten in Rio. Je wil natuurlijk zo ver mogelijk komen."

De volgende horde op weg naar WK-succes is Costa Rica in de kwartfinale. "Een sterke ploeg", meent Robben. "Dat hebben ze al laten zien in de groepsfase, die erg lastig was met Italië, Uruguay en Engeland. Ze hebben daar echt indruk gemaakt.'