Beckenbauer: "Neuer moet in zijn goal blijven"

heywoodu

Manuel Neuer vestigde maandagavond de aandacht op zich door enkele keren ver uit zijn doel een redding te volbrengen. Niet iedereen is daar overigens van gecharmeerd. Neuer stond tijdens het achtste finaleduel met Algerije enkele keren ver buiten zijn strafschopgebied om een bal te onderscheppen. het liep telkens goed af, maar de Duitse doelman nam wel behoorlijk veel risico met zijn acties.

Dat komt hem op kritiek te staan van Franz Beckenbauer. "Ik denk niet dat hij een betere laatste man is dan ik vroeger was", lacht Der Kaiser op een persconferentie. "Maar hij is wel beter in het onderuit halen van tegenstanders."

"Ja, Manuel Neuer heeft ons enkele malen gered, op een manier die een veldspeler zou hanteren. Maar hij ging wel erg ver met het risico nemen", vervolgt de oud-international en -bondscoach van de Duitsers. "

"Hij had twee keer geluk dat hij de bal precies op het juiste moment raakte. Als hij ook maar iets later was geweest, dan werd hij eraf gestuurd. Met alle respect overigens voor zijn goede optreden", aldus de 68-jarige Beckenbauer.

Komende vrijdag speelt Duitsland tegen Frankrijk en Der Franz waarschuwt de doelman van Die Nationalelf. "Ik heb liever dat hij in zijn goal blijft tegen de Fransen. Maar als Mats Hummels weer fit is, wordt de defensie gelijk weer wat stabieler."