Hazard: "Ben niet van Messi's niveau"

heywoodu

België versloeg de Verenigde Staten dinsdagavond na verlenging met 2-1. Eden Hazard haalde deze wedstrijd een bijzonder hoog niveau. België kreeg in de reguliere speeltijd tientalle kansen, maar wist deze niet te benutten.

Vroeg in de eerste helft van de verlenging was het Kevin de Bruyne die voor de openingstreffer scoorde. Even daarna maakte Romelu Lukaku de 2-0 en maakte Julian Green het nog even spannend. Verder dan de 2-1 kwam Team USA niet en waren het de Rode Duivels die zich plaatsten voor de kwartfinale.

In de volgende ronde neemt de ploeg van Marc Wilmots het op tegen Argentinië. Eden Hazard treft Lionel Messi. "Ik bewonder spelers als Messi", zei Hazard na afloop van de overwinning tegen Goal. "Vandaag was ik niet van zijn niveau. Ik heb nog tijd genoeg, alhoewel dat niet mijn doel is. Mijn doel is het bereiken van de halve finale. Bij Argentinië draait het niet alleen om Messi. Ze hebben een goed team, maar zijn wel erg afhankelijk van hem. Hij kan op ieder moment van de wedstrijd het verschil maken."

Volgens Hazard is het terecht dat België zich voor de kwartfinale heeft geplaatst en niet de Verenigde Staten. De ploeg van bondscoach Jürgen Klinsmann werd lang op de been gehouden door doelman Tim Howard, die de wedstrijd van zijn leven keepte. "Howard speelde geweldig. Zonder hem in het doel hadden we de wedstrijd zonder verlenging gewonnen."

Op de Belgische bank was het nog wel even billenknijpen. "We maakten ons wel zorgen toen de 2-1 nog werd gemaakt. We zaten er behoorlijk doorheen maar gelukkig heeft Thibaut Courtois ons gered. We hebben een geweldige wedstrijd gespeeld. Dit was een compleet optreden, zowel individueel als collectief."